Počinje besplatna škola stripa

Javna ustanova Centar kulture i mladih poziva sve zainteresovane srednjoškolce da se prijave na besplatan kurs škole stripa koja se realizuje u Centru za mlade na Gorici (Avde Jabučice 52).

Za kurs koji vodi Majo Pavlović, sarajevski strip autor, vizuelni umjetnik i nastavnik likovne kulture nije neophodno prethodno predznanje.

Polaznici će tokom tri mjeseca trajanja škole stripa učiti šta je to strip, kako je nastao i razvijao se kroz historiju i koji su njegovi osnovni elementi i forme.

Kroz sav ovaj period, polaznici će se upoznati sa istaknutim djelima iz oblasti devete umjetnosti, često i kroz multimedijalne prezentacije, a svakako i preko originalnih strip izdanja.

Nastava će se odvijati svakog ponedjeljka i četvrtka od 19 sati. Svi zainteresovani mogu se prijaviti popunjavajući elektronski formular na web stranici Javne ustanove “Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo”, koja je realizator ovog projekta uz finansijsku podršku Općine Centar:https://centarkulture.ba/courses/skola-stripa/?tab=tab-overview.