Pogledajte prve fotografije HBO serije ‘House of the Dragon’

Ljubitelji HBO-ove hit serije “Game of Thrones” sada mogu pogledati prve zvanične slike iz predstojećeg prequela “House of Dragon”.

Nova serija temelji se na knjizi Georgea R.R. Martina “Fire and Blood” i pokriva historiju House Targaryen nekih 300 godina prije priče u “Igri prijestolja”, navodi se u priopćenju HBO-a.

“Game of Thrones” izuzetno je uspješna fantastična serija koja govori o bitci za Gvozdeno prijestolje Sedam kraljevstava Vesterosa. “Kuća zmaja” bit će objavljena 2022. godine, rekao je HBO.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

U seriji će Emma D’Arcy glumiti kao princeza Rhaenyra Targaryen, jahač zmajeva koja je prvorođeno dijete kralja Viserysa.

Matt Smith, najpoznatiji po tome što se pojavio u filmovima “Crown” i “Doctor Who”, glumit će prijestolonasljednika princa Daemona Targaryena, kraljevog mlađeg brata koji je poznat kao žestoki ratnik.
Lord Corlys Velaryon, poznat kao “Morska zmija”, igrat će Steve Toussaint, koji se ranije pojavljivao u “Prince of Persia” i “Judge Dredd”.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

House Velaryon je valirijska krvna linija stara koliko i House Targaryen.

Olivia Cooke igrat će Alicent Hightower, “najljepšu ženu u Sedam kraljevstava”, prema HBO-u. Cooke se prethodno pojavio u “Sound of Metal” i “Vanity Fair”.

Njezin lik je kćer Otta Hightowera, koju će glumiti Rhys Ifans – najpoznatiji po ulogama u “Amazing Spider-Man” i “Notting Hillu”.

Foto: Facebook
Foto: Facebook