Šepić: Podržaćemo zajednički nastup i formiranje jakog bloka bh. stranaka u entitetu RS

Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić potvrdio je za Patriju da će Nezavisni blok učestvovati na sastanku kojeg je inicirao SDP BiH za formiranje patriotskog bloka stranaka u entitetu Republika Srpska, koji bi se mogao oduprijeti napadima na državu BiH.

“Pozdravljamo svaku inicijativu da se stranke u BiH okupljaju, sarađuju i zajednički rade na konkretnim pitanjima važnim za državu i naš narod i zato ćemo rado učestvovati i na sastanku kojeg je inicirao SDP, a tiče se zajedničkog nastupa u entitetu RS.

Snagama koje otvoreno zagovaraju raspad države i prizivaju sukobe moramo jako i jedinstveni odgovoriti i vjerujem da će to shvatiti i tako se ponašati državotvorne stranke u BiH. Time se mora pokazati snaga i odbaciti prijetnje koje dolaze od retrogradne politike Dodika, ali i raznih ‘vulina’ iz naše zemlje i regiona.

Put BiH je euroatlanski put, mir, sigurnost i razvoj za sve u našoj zemlji i regiji. Zato, Nezavisni blok aktivno radi na realizaciji Platforme Evropa sada, u kojoj zajedno sa Evropi okrenutim strankama iz oba bh. entiteta radimo na izradi zajedničkih zakona iz 14 prioriteta Evropske komisije za BiH i to će sigurno i ubrzo pokazati pravi rezultat dobar za sve u našoj zemlji. Što je naš put EU bliži, to su dalji i slabiji glasovi populizma, sukoba, destrukcije i raspada”, kazao je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.