Slišković pred Široki Brijeg: Nadam se da ćemo ostvariti pobjedu koju svi zajedno priželjkujemo dugo vremena

Željezničar će sutra u okviru 29. kola Premijer lige BiH dočekati Široki Brijeg.

Željezničar se nalazi u jako teškoj situaciji, Plavi ne znaju za pobjedu od 2. decembra, a dodatno ih je zabolio poraz od ljutih rivala FK Sarajeva.

Šef stručnog štaba Željezničara Blaž Slišković najavio je sutrašnji duel.

Sve naše misli okrenute ka sutrašnjem susretu sa Širokim Brijegom. Nakon utakmice protiv Sarajeva imali smo jedan period od nekoliko dana gdje bilo teško prihvatljivo i igračima i meni i stručnom štabu, taj poraz nam je teško, teško pao. Pokušali smo u ovoj sedmici da ekipu vratimo u jednu normalu, da se okrenemo sutrašnjoj utakmici“, rekao je Slišković i nastavio:

Kao i uvijek, pripremali smo se rekao bih maksimalno kvalitetno, ja zaista nemam zamjerke na rad igrača, svi rade jako profesionalno, tako da očekujem od utakmice da svaki pojedinac da maksimum i da odigramo mnogo kvalitetnije nego što je to bilo na Koševu. Nadam se da ćemo uz jednu kvalitetnu ofanzivnu igru ostvariti i pobjedu koju svi zajedno priželjkujemo nakon dugo vremena i vjerujem da su momci svjesni situacije i da nama u ovom trenutku jedan pozitivan rezultat može povratiti jednu kvalitetnu atmosferu u svlačionici te u i oko samog kluba“, poručio je Slišković.

Utakmica Željezničar -Široki Brijeg se igra u petak na stadionu Grbavica s početkom u 20 sati.