Stručni savjeti kako vaša dekoracija kuće može biti dio brige o sebi

Dekoracija kuće ne samo da poboljšava izgled vašeg prebivališta, već poboljšava i vaše raspoloženje, čini vas osvježenima, energiziranima i umirujućima.

Dakle, dizajner interijera Punam Kalra govori o tome kako uređenje kuće može biti dio vaše brige o sebi.

Dekor kuće ne samo da čini da naš dom izgleda dobro, već i poboljšava naš um. Dobro uređena kuća bez nereda čini vas sretnima, umirujućim i pruža umirujući efekt. Dakle, kada obnavljate svoje prebivalište, tada poboljšavate i svoje mentalno zdravlje. Uređenje interijera sada je gotovo dio naše brige o sebi. Dakle, dizajner interijera Punam Kalra, kreativni direktor “Ja sam centar primijenjene umjetnosti” govori o tome kako je uređenje kuće dio naše brige o sebi.

Priroda kao dio dekoracije

Zeleni džepovi ističu zdravstveni kvocijent prostora – srž koji se traži u praksi samopomoći. Poboljšani kvalitet zraka u zatvorenom i terapeutski učinak koji donosi zelenilo obećavaju pozitivnu atmosferu u zatvorenom. Sobne biljke smještene u žardinjere od mesinga, terakote, keramike, drveta ili drugih prirodnih materijala čine prostore ‘izgledima i osjećajima’ domaćim dodirom. Uparite ih s neobičnim keramičkim skulpturama kako biste dodali zen-sličan karakter prostora.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Životni stil Hyggea

Spoj udobnosti i udobnosti željene u izazovnom modernom vremenu zahtijevaju opušteni dekor. Okružite se komadima koji čine prostor vašim domom. Komadi koji mogu probuditi uspomene i priče i potaknuti vašu maštu. To može biti jednostavno poput rasporeda fotografija ili odabrane kolekcije određenih dijelova izjava koji ostavljaju trag.

Osvjetljenje

To je još jedan aspekt koji može dodati novu dimenziju osjećaju koji daje prostor. To bi moglo biti podesivo osvjetljenje koje može podesiti raspoloženje iz živahnog u ugodno okruženje. Uzvišeni toplo osvijetljeni sjaj stvara auru u kojoj rasvjetna tijela postaju podizači raspoloženja.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Izvanzemaljski lik

Hirovit dodir u dekoru tješi dušu. Tapacirani komadi uređeni zajedno s glamuroznim taštom za ispraznost pozivaju na beskompromisnu, nježnu privlačnost. Nagovještaji plišane tkanine u baršunu ili čistom platnu unose osjećaj topline u lični prostor. Ogledalo za izjave idealno je za dodavanje iskre u okolinu.

Umjetnina

Umjetnička muza s umjetničkim djelima, freskama ili uzorcima tapeta može postati vrata koja odražavaju našu persona – moderna umjetnost za nervozne ličnosti, eterična umjetnost za introverte.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kreativno obilje

Interijeri koji otkrivaju obilje detalja obogaćuju privatno okruženje. Cjelovit stol u upečatljivoj postavci blagovaonice uvjerava zadovoljstvo trenutnom etiketom.

Aroma

Dodaci bogati aromom poput svježeg cvijeća u vrtu u vazama, mirisnih svijeća ili aromatičnih difuzora poboljšavaju prostorne atribute umirujućim dodirom. Nostalgični središnji elementi prate ove čari u starinskim završnim obradama, piše Pinkvanilla.

Foto: Pinkvanilla.com
Foto: Pinkvanilla.com