Svečana sjednica Skupštine KS: Laureati Larson, Feraget, Šoljanin, kompanija Mih i Taekwondo savez BiH

U okviru manifestacije Dani Kantona Sarajevo, danas je u Narodnom pozorištu uz poštivanje svih epidemioloških mjera održana svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj su dodijeljena najveća priznanja ovogodišnjim laureatima.

Kako je u uvodnom govoru rekao predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, ovogodišnji laureati personificiraju prioritete i pravce djelovanja ove Skupštine i Vlade.

“Na ovaj način želimo promovisati pojedince i kolektive, kao uzore u našem društvu, i svima jasno dati na znanje da će svi oni koji se, lično ili kroz institucije, istaknu u procesima koji unapređuju sistem imati našu punu podršku. Svim laureatima upućujem iskrene čestitke”, rekao je Okerić.

Najveća priznanja ove godine dodijeljena su:

– Eriku Larsonu, počasnom građaninu Kantona Sarajevo, zbog njegovog izuzetnog doprinosa u prevenciji i borbi protiv korupcije, nesebičnog zalaganja u provođenju i nadogradnji antikorupcijskog sistema u KS, te razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti i demokratičnosti.

– Ifetu Feragetu, dobitniku Plakete Kantona Sarajevo, kao priznanja za izuzetan doprinos bosanskohercegovačkom društvu u oblasti pravosuđa, za iskazanu odgovornost i nesebično zalaganje u borbi za istinu i pravdu, te očuvanje pravnih i moralnih principa.

– Kompaniji Mih d.o.o Sarajevo, dobitniku Plakete Kantona Sarajevo, kao priznanja za doprinos razvoju Kantona Sarajevo u oblasti privrede, kao i za društveno odgovorno poslovanje s ciljem razvijanja svijesti i povećanja brige za društvo i okruženje, te za doprinos širenju ideje humanosti i solidarnosti.

– Taekwondo savezu Bosne i Hercegovine, dobitniku Plakete Kantona Sarajevo, kao priznanja za dugogodišnje uspješno djelovanje, izuzetna postignuća i nemjerljiv doprinos razvoju sporta u Kantonu Sarajevo, te afirmaciju države Bosne i Hercegovine.

– Posthumno Belmi Šoljanin, čijem članu porodice će biti dodijeljena Plaketa, kao priznanje za njen izuzetan doprinos u širenju ideje humanosti, za iskazanu predanost u nastojanju da svojim filantropskim djelovanjem i zalaganjem pruži značajnu podršku zdravstvenom sistemu KS u oblasti materinstva, saopćeno je iz Vlade KS.