U ‘ciljanom’ napadu na Floridi ubijene dvije osobe, ranjeno više od 20 drugih

Najmanje dvije osobe su ubijene, a više od 20 ranjeno u nedjelju kada su tri osobe izašle iz vozila i počele pucati u gužvu u klubu na jugu Floride, izjavio je direktor policijske uprave Miami-Dade Alfredo Ramirez III.

Policija još ne zna identitet napadača niti zašto su gađali klub.

Napadači su bez razlike pucali u masu

Nešto nakon ponoći u nedjelju, bijeli Nissan Pathfinder zaustavio se u banketnoj dvorani El Mula u blizini Hialeah, rekao je Ramirez.

Tada su tri osobe “izašle iz vozila sa puškama i pištoljima i počele neselektivno pucati u masu“, rekao je Ramirez.

Rezultat je 20 do 25 žrtava s ranama iz vatrenog oružja i dvoje preminulih na mjestu događaja“, dodao je.

Policijska uprava Miami-Dade traži od svih koji imaju informacije o strijelcima ili njihovom prebivalištu da kontaktiraju vlasti.

TV ličnost i izvršni direktor Camping Worlda, Marcus Lemonis, nudi nagradu od 100.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja i osude odgovornih za masovno pucanje, objavio je u nedelju biznismen na Twitteru, piše CNN.

Ramirez je kasnije tweetao da je odjel u Miamiju, Ured za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksplozive (ATF), dodao Lemonisovoj nagradi dodatnih 25.000 dolara, dovodeći ga do 125.000 dolara.

Nakon pucnjave dvoje u kritičnom stanju

Ranjenici su prebačeni u razne bolnice u okolini.

Pet žrtava prebačeno je u regionalnu bolnicu Memorial u Hollywoodu na Floridi. Dvoje od njih su u kritičnom stanju, prema glasnogovorniku bolnice Kerting Baldwin.

Ramirez je rekao da je u nedjelju pucnjava u klubu bila “na meti” napadača.

Ovo definitivno nije slučajno“, rekao je.