U Općoj bolnici primljeno novih devet Covid pacijenata, nije bilo smrtnih ishoda

U posljednja 24 sata u Covid odjel Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”; na bolničko liječenje je primljeno devet pacijenata, a dva su otpuštena kući, saopćeno je iz ove ustanove.

Jutros ukupan broj hospitaliziranih covid pacijenata u ovoj zdravstvenoj ustanovi iznosi 72.

Šest pacijenata je na intenzivnoj njezi, osam je na postintenzivnoj, jedan pacijent je na respiratoru, dok su dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji i osam na High flow (visokom protoku kisika).

Tokom jučerašnjeg dana nije bilo smrtnih ishoda.

Pacijenti koji su liječeni ili se liječe u Covid odjelu Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u pismima koja šalju svakodnevno iskazuju veliku zahvalnost i poštovanje za osoblje i menadžment ove ustanove.

Naša sugrađanka (inicijala J.P.) koja se liječi u Covid odjelu je poslala zahvalnicu koju u nastavku prenosimo bez korekcija.

Poštovani prof. dr. Gvarakapetanoviću,

koristim prigodu zahvaliti se na liječenju u Izolatoriju Sektora A Opće bolnice.

Samo Vašim prepoznavanjem mojih poteškoća nastalih ulaskom COVID virusa u moj organizam spašen je moj život.

Bila je to borba za svaki udisaj, nova nada da ću uz kiseoničku dvanaestodnevnu potporu prebroditi, do sada, najtežu bitku u mojemu životu.

Vaš odnos prema pacijentu i empatičan stav u trenutcima krize disanja su bili pravi lijek.

Ne želim nikoga izdvajati posebice, svi ste vrhunski profesionalci, ljudi na visini zadatka koji ne štedeći svoje živote spašavaju mnoge živote, jedan od tih života je i moj.

Tim na čijem ste čelu je probrani tim, pun znanja koji može parirati svim svjetskim Centrima, no mišljenja sam da ste “prvi među najboljima”.

Svi liječnici Vašega tima: internisti, pulmolozi, fizijatri, infektolozi, neurolozi, medicinske sestre, fizijatrijski tehničari, dali su sve od sebe da danas budem među živima.

Hvala Vam, hvala što ste provjerenim medicinskim metodama spasili moj život!

Moja borba za što boljim disanjem se nastavlja s nadom da ću svaki dan vraćati se disanju kao prije ulaska virusa u moj organizam.

Još jednom, velika hvala na ljudskosti, podršci, liječenju i mogućnosti da preživim!

Sve najljepše od srca Vama i Vašemu timu koji časno vodite!

S poštovanjem,

J. P. iz Sarajeva