Uhapšena ženska osoba u Tuzli zbog sumnje na terorizam

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na Međunarodnom aerodromu Tuzla, uhapsili su jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela iz člana 202. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine “Finansiranje terorističkih aktivnosti” i člana 202.d “Organiziranje terorističke grupe” istog zakona.

Uhapšena je Sena Hamzabegović inače žena Muradifa Hamzabegovića koji je u Sudu BiH osuđen zbog krijumčarenja ljudi, a koji se trenutno nalazi u Siriji.

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres lica, stambenih i pomoćnih objekata na jednoj lokaciju u Tuzli i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Navedeno lice privedeno je u prostorije SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.