Video/ Kabadahija iz GRAS-a na Ilidži užasno izvrijeđao i psovao momku koji je pitao za red vožnje

Našoj redakciji javio se građanin koji užasnut ponašanjem zaposlenih u GRAS-u nije znao kome da se obrati.

Kako kaže, prvenstveno je sve počelo jer je po saopćenju GRAS-a da je pojačan broj vozila prema gradskim grobljima krenuo da obiđe familiju i prijatelje na Gradskom groblju Vlakovo.

Nije bilo onako kako je navedeno u saopćenju, čekao sam autobus skoro sat vremena na kiši. Nakon što sam prišao da pitam kada će doći autobus odgovorio mi je za pola sata. Na to sam ga pitao jesu li to pojačane linije, gdje je odgovorio da je nedjeljni red vožnje. Ipak, nije samo dovoljno u izvještaju prema Skupštini uputiti da je bio pojačan broj vozila, potrebno je to i uraditi. Kao osoba koja je obrazovana i koja se redovno informiše, ponašam se po uputama iz saopćenja kompanija“, kazao je.

Za Bajram nedjeljni raspored vožnje gradskog prevoza, pojačan broj vozila na linijama prema gradskim grobljima

Nakon što je prišao drugi put da pita u koliko je povratak iz Vlakova zaposleni mu je uputio psovku.

Majka mi je nedavno preminula od koronavirusa i poštujući sve mjere, pa i više, što se vidi i na snimku da i na otvorenom imam masku uputio sam se da posjetim njen mezar. Nakon što sam pitao kada je povratak poslao me u ‘pi**u materinu’. Nisam bio ni ljut niti nešto slično samo sam mu rekao da ako mu se ne radi taj posao da ima omladina koja bi rado i savjesno ga obavljala“, dodaje.

Nije želio da se legitimiše

Želio sam da zbog te psovke znam njegovo ime i prezime, te sam ga pitao ali je rekao ‘je**m ti mater, odj***’, iako sam mu istakao da je kao zaposlenik u državnog kompaniji dužan da nosi u svakom trenutku legitimaciju te da kaže njegovo ime i prezime. Naravno, sve bi na tome završilo, prijavio bih ga kompaniji, ali sam počeo da snimam“, pojasnio je.

Svakako u snimcima u posjedu našeg portala čuju se izuzetno ružne riječi, koje ne priliče niti na ulici, a ne u gradskom preduzeću.

Više puta pokazao mi je srednji prst, te govorio ‘puši ku**c’. Iskreno, ne smatram da sam ga uvrijedio. Samo sam mu rekao da ima osoba koje bi rado obavljale njegov posao i tražio da se legitimiše. Sve vrijeme sam bio izuzetno kulturan i pribran ali njegovo ponašanje je prevršilo svaku mjeru. Ovakvim osobama nije mjesto u preduzećima, a trebao bi i znati da osoba kojoj je sve ovo govorio ga plaća svojim radom, doprinosima, porezima i slično“, dodaje.

Više osoba reagovalo

I druge osobe i prolaznici kada su vidjeli ovakvo ponašanje reagovale su.

Vrlo brzo se okupilo više osoba i kazalo da treba da ga bude sramota za ponašanje. Čak su mi poslije i kazali da je ovo njegovo svakodnevno ponašanje, pa čak i da bilježe napade na građane od osoba koje izlaze iz prostora GRAS-a. Također, dodali su da više i ne traže informacije zbog sličnih stvari“, priča nam sagovornik koji iz sigurnosnih razloga želi da ostane anoniman.

I u snimcima koji su u posjedu Sarajevske sehare čuju se druge osobe kako dobacuju da ga bude sram, pa čak i osoba koja je rekla da će sve da objavi u novinama.

Bahato ponašanje GRAS-ovih uposlenika ne staje

Dok se u medijima većinom objavljuju članci da su uposlenici KJKP GRAS napadnuti od strane drugih osoba, obični građani znaju za svu bahatost i ponašanje.

Naravno, i mi kao medij smo protiv bilo kojeg oblika nasilja, ali nije ni dobro da se čuje samo jedna strana, i to iz saopćenja kada nastrada zaposlenik, dok nasilje zaposlenika nad građanima se obično prešuti i od kompanije i od građana koji od straha ne žele progovoriti o tome.

Sarajevska sehara zbog svega ovoga, moramo priznati katastrofalnog ponašanja i psovki, apeluje na KJKP GRAS da reaguje te da uposlenog koji se vidi na snimku odstrani iz kompanije. Neko je stvoren da bude primjer drugima. Također, nismo mogli kontaktirati preduzeće da se očituju o ovome zbog praznika, ali ćemo odmah u ponedjeljak kontaktirati i GRAS i resornog ministra.

Bitno je napomenuti za kraj, da smo se lično uvjerili da broj vozila na linijama prema gradskim grobljima nije pojačan.