Vremenska prognoza: U Bosni i Hercegovini oblačno

Jutros je u Bosni pretežno oblačno, kiša je lokalno registrovana na sjeveru i sjeveroistoku, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U većem dijelu Hercegovine je sunčano. Pretežno oblačno je na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan-sedlo 6; Sokolac 7; Sarajevo 9; Bugojno, Jajce, Srebrenica i Tuzla 10; Bihać, Gradačac, Livno, Sanski Most i Zvornik 11; Banja Luka i Zenica 12; Prijedor 13; Trebinje 15; Neum, Široki Brijeg i Stolac 16; Mostar 17°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa, za 3hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se očekuju u sjevernim, sjeveroistočnim, centralnim i istočnim područjima. U većem dijelu Hercegovine danas sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima povremeno može padati kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.