Za lakši pristup invalidnim osobama gradi se pristupni put na stepeništu u ulici Save Skarića

Na stepeništu, u ulici Save Skarića broj 8, u toku su radovi na izradi pristupnog puta kako bi se olakšao prilaz invalidnoj osobi koja živi u blizini.

Radi se o intervenciji koja je zatražena od strane građana jer u ulici živi osoba koja koristi invalidska kolica i otežan joj je pristup do stambene jedinice, s obzirom da se radi o kaldrmisanom stepeništu.

Prema informacijama Službe za investicije i komunalne poslove, riječ je o osobi koja često ima potrebu za ljekarskim pregledima i izlascima, te je nakon ove inicijative općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić naložio službi da se hitno pristupi izvođenju radova.

Radovi se izvode u donjem dijelu kaldrmisanog stepeništa. Pristupni put izgradit će se u dužini od šest metara“, potvrdili su iz nadležne službe.

Podsjećamo, sredinom prošle godine izgrađen je pristupni put/rampa u ulici Ferhadija broj 36 (između Velike avlije i Ferhadije), također kako bi se olakšao pristup osobama sa invaliditetom. Za taj projekat Općina Stari Grad Sarajevo izdvojila je oko 9.000 KM, saopćeno je iz Općine Stari Grad.