Završena je Premijer liga BiH: Velež i Široki putnici u Evropu

Velež i Široki Brijeg su posljednjeg 33. kolu m:tel Premijer lige BiH, ostvarili pobjede u gostima i tako se plasirali u Evropu.

Rođeni će nakon 33 godine igrati na međunarodnoj sceni. Mostarci su pobijedili minimalno ekipu Mladosti rezultatom 0:1. Već u trećoj minuti utakmice mogli su početi sa slavljem, jer je Vehabović krasnim udarcem sa nekih 20-ak metara pogodio za 0:1.

Ovo je za njih veliki uspjeh jer je Velež zadnji evropski nastup imao u sezoni 1988/89. kada ih je u osmini finala Kupa UEFA izbacio škotski Hearts.

S druge strane Široki se mučio u Bijeljini, do 29. minute, kada je Stipe Jurić kaznio istrčavanje Dalibora Kozića i glavom poslao loptu u mrežu Radnika. Udvostručio je Obšivač, koji se najbolje snašao u gužvi pred golom domaćina u 55. minuti. Susret je zaključen rezultatom 0:2. Široki ovom pobjedom ide u kvalifikacije Konferencijske lige zajedno sa Veležom jer imaju bolji omjer od ekipe Zrinjskog.

Trijumf je u Banovićima nad Tuzla Cityjem zabilježio i Zrinjski, ali bila je to Pirova pobjeda Plemića, s obzirom na to da je bolji u međusobnom omjeru Široki, koji tako osvaja četvrto mjesto i ulaznicu za kvalifikacije Konferencijske lige.

Željezničar je došao do prve proljetne pobjede u zadnjem kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Plavi su na Grbavici savladali Krupu rezultatom 3:0. Novi prvak naše države Borac odigrao je susret bez pogodaka sa Slobodom na Tušnju.

Susret između Olimpika i Sarajeva nije odigran.

Rezultati 33. kola Premijer lige:

MladostVelež 0:1

Tuzla CityZrinjski 1:2

RadnikŠiroki Brijeg 0:2

ŽeljezničarKrupa 3:0

SlobodaBorac 0:0