Završena vakcinacija 1.980 građana Zenice

U periodu od 18. maja 2021. godine do 21. maja 2021. godine JU “Dom zdravlja” Zenica je organizovao vakcinaciju građana Zenice protiv COVID-a 19 u Gradskoj areni Zenica.

“Projekat vakcinacije 1.980 naših građana u Areni Zenica sproveden je na uspješan način, te se ponosim našim radnicima koji su radili na ovom Projektu”, ističe dr. sc. prim Mersija Kasumović, direktorica Doma zdravlja Zenica.

Kako se ističe u saopćenju JU Dom zdravlja Zenica, pacijenti su zadovoljni sa poslom koji je urađen u borbi protiv COVID-a 19, kao jednim od najvećih zdravstvenih izazova sa kojim se suočava zdravstveni sistem u Bosni i Hercegovini i svijetu.

“S obzirom na ograničene količine vakcina koje Dom zdravlja Zenice dobija od Federalnog Zavoda za javno zdravstvo, trenutno nije moguće vakcinisati sve naše građane koji su iskazali interesovanje, prijavama u ambulantama porodične medicine. U svakom slučaju, svi koji žele da se vakcinišu, dobit će vakcinu protiv COVID-a 19, u skladu sa dinamikom nabavke u našoj državi”, navedeno je.

“Naša ustanova na sebe je preuzela najveći teret da se sprovede Projekat vakcinacije u Areni Zenica. kao i vakcinacije koja se sprovodi počev od 12.03.2021., a sprovodit će se i u narednom periodu”, ističe Kasumović.