Begović: Uspjehom Zmajica sam oduševljen, volio bih sada čuti “stručnjake” koji su osporavali Loju

Proslavljeni bh. košarkaški stručnjak Sulejman Begović među onima je koji su impresionirani uspjehom naše ženske reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

S klupe je prevodio selekciju BiH, onu generaciju Razije Mujanović i Mare Lakić, do zlatne medalje na Mediteranskim igrama 1993. godine, a sada je, kako će sam konstatovati, uživao u partijama nekih novih zvijezda našeg nacionalnog tima.

Oduševljen sam, bravo stručni štab, bravo KSBiH. Bravo djevojke, prava ste klapa, bravo Razo, znam oduvijek da si rođeni pobjednik, a tebi Gorane Lojo kapa do poda. Znam da si često bio osporavan, a sad da čujem te “stručnjake” šta imaju da kažu? Malo ko je posvećen svom poslu kao ti. Osim što si stasao u odličnog trenera, dokazao si da si vrhunski menadžer, jer privoliti takvu igračicu kao što je Jonquel Jones da igra za našu reprezentaciju je nevjerovatan potez”, kazao je Begović i dodao:

Svaka čast kompletnoj reprezentaciji na ignoriranju struktura vlasti, jer i oni permanentno ignoriraju gradjane ove naše lijepe BiH. Uvjeren sam da će te nam prirediti još mnogo radosti već na Svjetskom prvenstvu, jer sam siguran da ćete se plasirati. Hvala vam Zmajice!”, istakao je emotivni Begović u izjavi za SCsport.