Danska deklasirala Vels i plasirala se u četvrtfinale

Danska je pobijedila Vels rezultatom 4:0 i tako se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Vels je bolje otvorio susret i prvi su zaprijetili u desetoj minuti preko Garetha Balea, koji je šutirao malo pored lijeve stative. Ipak Danci su se uozbiljili, i do vodstva su došli  u 27. minuti sjajnim golom Kaspera Dolberga.

Dolberg je bio u šansi i u 32. minuti, no zaustavio ga je Danny Ward. Danci su u finišu prvog dijela mogli udvostručiti prednost, ali je Joakim Maehle propustio iskoristiti stopostotnu šansu, tako da se rezultat do odmora nije mijenjao.

Poslije samo tri minute igre u drugom dijelu Dolberg je postigao svoj drugi pogodak na utakmici i udvostručio prednost Danaca, koji su i u nastavku bili bolji rival.

U finišu utakmice Danci su imali nekoliko dobrih šansi, da bi u 88. minuti povisili na 3:0 preko Joakima Maehlea. Vels je ostao sa igračem manje u 90. minuti kada je crveni karton dobbio Harry Wilson, a u šestoj minuti nadoknade Martin Braithwaite je postavio konačnih 4:0 i poslao Vels kući.

Danska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika meča između Nizozemske i Češke. Ovaj meč se igra sutra u 18 sati u Budimpešti.