Inspektori provjeravaju sticanje akademskih zvanja Sebije Izetbegović

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) u četvrtak su pokrenuli postupak inspekcijskog nadzora na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Iz KUIP-a su kazali da u ovom trenutku ne mogu dati više informacija jer nisu poznate.

S ciljem zaštite javnog interesa kantonalni prosvjetni inspektori za visoko obrazovanje jučer su pokrenuli postupak inspekcijskog nadzora na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Predmet inspekcijske kontrole je provjera ispunjavanja uslova za sticanje akademskih zvanja direktorice KCUS-a prof.dr. Sebije Izetbegović. S obzirom da nadzor na navedene okolnosti još nije okončan, drugi detalji nadzora u ovom momentu nisu poznati“, odgovorili su iz KUIP-a.

S Medicinskog fakulteta UNSA za Patriju su 25. maja odgovorili na upit u vezi diploma i akademskih zvanja profesorice Izetbegović.

Obavještavamo Vas da Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu posjeduju svu autentičnu dokumentaciju akademskog osoblja uposlenog na Fakultetu, uključujući i prof.dr. Sebiju Izetbegović (diploma o završenom Medicinskom fakultetu u Sarajevu, Matične knjige sa evidencijom odbranjenih magistarskih radova i doktorskih disertacija, kao i sve odluke o izborima u akademska zvanja).”

Bitno je napomenuti da je nekoliko dana trajala sramna farsa profesora Asima Kurjaka gdje je optuživao Sebiju Izetbegović da joj nije bio mentor, da bi nakon nekoliko dana priznao da je ipak bio ali u Sarajevu, a ne u Zagrebu. Javnost je čak bila i ogorčena na to, jer takve manipulacije na nečije zvanje i znanje nisu niti fer, niti korektne.