J Hotel Shanghai Tower: Najviši hotel na svijetu otvoren u Kini

J Hotel Shanghai Tower, otvoren 19. juna, nije samo još jedno vrhunsko imanje.

Strani mediji navode da je to najviši hotel na svijetu. Hotel J zauzima zadnje spratove Šangajskog tornja, koji je na 632 metra najviša zgrada u čitavoj Kini.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Kakav je zapravo hotel?

J Hotel ima 165 soba, od toga 34 apartmana. Postoji 24-satna usluga ličnog batlera, zatvoreni bazen, toaletne potrepštine Hermesa i Diptyquea, kade u obliku latice magnolije, luksuzni spa sa fokusom na Reiki tretmane i kompletnim kineskim čajnim setovima u svakoj sobi.

Također, hotel ima četiri apartmana, a najskuplji je Šangajski apartman površine 380 četvornih metara. Pored spavaće sobe, ovaj apartman uključuje salon, radnu sobu, kuhinju, prostor za fizioterapiju i sobu samo za odijevanje.

Postoji i sedam različitih mjesta za jelo u hotelu, uključujući kantonski restoran pod nazivom Heavenly Jin na gornjem (to bi bio 120.) sprat. Tu su i restorani koji nude japansku hranu, talijansku hranu i popodnevni čaj.

Hotel J je u vlasništvu kompanije Jin Jiang International. Jedna od najvećih kineskih grupacija hotelskih i turističkih preduzeća, dio je državne Komisije za nadzor i upravljanje imovinom.