Još sutra sunčano i toplo, od subote kiša i grmljavina

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 7; Ivan-sedlo 19; Bijeljina, Jajce, Livno, Neum, Sarajevo i Tuzla 23; Bugojno 24; Doboj, Grude, Sanski Most i Trebinje 25; Banja Luka, Bihać, Drvar, Široki Brijeg i Zenica 26; Mostar 29°C;

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 8°C, a najviša dnevna oko 26°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima u Bosni i sjeveru Hercegovine se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 30°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. U drugoj polovini dana širom zemlje u mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Bez padavina na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 29°C.