Kada Dodik časti a narod plaća: 10.000 KM za košarkašicu Srbije, a nije se udostojio da čestita Zmajicama historijski uspjeh

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je primio u posjetu Sašu Čađo, reprezentativku Srbije porijeklom iz Banje Luke.

Tom prilikom uručio joj je nagradu Vlade Republike Srpske od 10.000 KM.

Reprezentacija Srbije osvojila je prvo mjesto na Europskom prvenstvu, a za Čađo je istaka da je “ambasador Republike Srpske”, te da na najbolji mogući način predstavlja RS širom svijeta.

On je reprezentativki Srbije i cijeloj košarkaškoj reprezentaciji čestitao na uspjehu koji su postigle na Evropskom prvenstvu.


Osvojena zlatna medalja na Evropskom prvenstvu je veliki uspjeh ‘našeg’ sporta. Čestitam Vama i reprezentaciji Srbije u svoje i ime svih građana RS-a. Јoš jednom ste nas učinili ponosnom nacijom“, istakao je Dodik.

Podsjećamo, i reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je historijski uspjeh, ali čestitke Milorada Dodika su izostale.

To nimalo ne iznenađuje obzirom na njegove stavove, a više puta je istakao da ne navija za reprezentaciju BiH ni u jednom sportu i da je vatreni navijač Srbije.