Kako od vaše spavaće sobe možete napraviti oazu za odmor

Jedan od trendova koji nikada neće izaći iz mode je spavaća soba koja je dizajnirana s naglaskom na dobar san.

Kako biste to postigli, koristite tamne zavjese, ali ne zaboravite i na one ‘dnevne’ Spavaća soba bi trebala biti ugodan i sretan prostor. Kako biste to postigli, dizajneri su otkrili neke savjete koje biste trebali slijediti.

Tamne zavjese

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Jedan od trendova koji nikada neće izaći iz mode je spavaća soba koja je dizajnirana s naglaskom na dobar san”, kaže dizajnerica Habiba Koroma. Ako se osjećate opušteno u potpunom mraku, ona preporučuje tamne zavjese.

Spavaća soba je tako važan prostor u našim domovima. Moja preporuka je da imate tamne zavjese kako bi blokirali svjetlost i imali bolji san”, rekla je Koroma.

Izbjegavajte LED svjetla

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Zavjese za zamračivanje mogu biti jednostavan i učinkovit način da blokirate sunčeve zrake, ali u sobi morate imati osvjetljenje.

Klijentima savjetujem da ne koriste LED rasvjetu koja emitira plavo svjetlo jer ono ometa proizvodnju melatonina”, rekla je.

Dnevne zavjese

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mnogima su potrebne tamne zavjese kako bi udobno spavali, ali i dnevne bi bile poželjne.

Ako živite u gradu, to može predstavljati problem privatnosti, pa predlažem da imate neke lagane, svijetle zavjese iza tamnih”, savjetuje dizajnerica iz New Yorka, Tara McCauley.

Tepisi

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Pod bez tepiha može doprinijeti osjećaju hladnoće.

Ujutro je najbolji osjećaj prošetati po udobnom i mekanom tepihu. Ako imate lijep drveni pod, pokažite ga negdje drugdje u vašem domu. Spavaća soba je mjesto gdje bi udobnost trebala biti na prvom mjestu”, dodaje McCauley, a piše Apartment Therapy.