Kompanija najavila novi imidž: Victoria’s Secret neće više biti kao prije

Rebrendiranje i potpuna promjena poslovne strategije modnog brenda Victoria’s Secret će za rezultat imati ukidanje prepoznatljivog naziva Viktorijinih anđela koje će u cilju diverzifikacije marke zamijeniti “ambasadori” koji neće biti birani samo na osnovu izgleda.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Duži niz godina Victoria’s Secret je bio prepoznatljiv po modelima koji su nosile donji veš sa nevjerovatnim anđeoskim krilima.

Žene koje su predvodile brend i sudjelovale u godišnjoj modnoj reviji te nosile titulu “anđelica”.

Victoria’s Secret konačno se oprašta od Anđela. Zamijenit će ih novom grupom ženskih ikona”, naveli su na svom oficijalnom Twitter nalogu.

Planirano je da marka donjeg veša krene u mnogo modernijem smjeru, anđeli će biti zamijenjeni ambasadorima koji su uvedeni da nadahnu promjene i pozitivnost, a fokus više neće biti isključivo na fizičkom izgledu.

Novi ambasadori će formirati “VS Kolektiv” koji opisuje “sve veću grupu uspješnih žena koje dijele zajedničku strast da vode pozitivne promjene”.

Marka će pokrenuti i humanitarni “VS Globalni fond” koji će finansirati inovativne istraživačke projekte usmjerene na unapređenje liječenja raka kod žena i ulaganje u sljedeću generaciju ženskih naučnika koje predstavljaju raznoliku populaciju kojoj služe, dajući najmanje 5 miliona dolara godišnje za ispitivanje i rješavanje rasnih i rodnih nejednakosti.

Foto: Facebook
Foto: Facebook