Kraljica je oduševljena nakon što su Harry i Meghan objavili rođenje djevojčice

Kraljica je “oduševljena” nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa objavili rođenje svog drugog djeteta, Lilibet “Lili” Diane Mountbatten-Windsor, priopćila je Buckinghamska palata.

Foto: Instagram/ @misanharriman
Foto: Instagram/ @misanharriman

Princ od Velsa i vojvoda od Cambridgea također su čestitali paru na društvenim mrežama.

Kraljičino 11. praunuče rođeno je u petak u bolnici u Santa Barbari u Kaliforniji.

Lilibet je bio kraljičin nadimak dok je bila dijete.

Iz Buckinghamske palate su kazali: “Kraljica, princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla, te vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea obaviješteni su i oduševljeni su vijestima“.

Princ Charles, otac princa Harryja i vojvotkinja od Cornwalla tweetali su: “Čestitam Harryju, Meghan i Archieju na dolasku bebe Lilibet Diane. Želeći im sve dobro u ovo posebno vrijeme“.

Princ William i vojvotkinja i Cambridge rekli su: “Svi smo oduševljeni sretnom viješću o dolasku bebe Lili“.

Lilibet je rođena u 11:40 po lokalnom vremenu, teška sedam kilograma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Misan Harriman (@misanharriman)

Osma je u redu za tron, što znači da se princ Andrew, koji je rođen kao drugi u redu 1960. godine, spustio na deveto mjesto.

Lilibet, kraljičin porodični nadimak, nastao je kada je tadašnja princeza Elizabeta bila tek djevojčica i nije mogla pravilno izgovoriti svoje ime.

Njezin djed, kralj George V, zvao bi je umiljato Lilibet, oponašajući vlastite pokušaje izgovaranja njenog imena. Ubrzo je zapelo i od tada je postala Lilibet za svoju porodicu.

Princ Harry i Meghan rekli su da je srednje ime njihove bebe, Diana, odabrano u čast svoje “voljene pokojne bake”, princeze od Walesa, piše BBC.