Muriz Memić nakon hapšenja Alise Mutap: Konačno je jasno da sam od početka govorio istinu

Konačno je jasno da sam od početka govorio istinu, kazao je za Klix.ba Muriz Memić, otac Dženana Memića, komentarišući današnje hapšenje Alise Mutap, koja je bila zajedno sa Dženanom u noći kada je stradao.

To se desilo 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži. Tačni uzroci njegove smrti još nisu utvrđeni, a porodica Memić, koju zastupa advokat Ifet Feraget, tvrdi da je ubijen.

Muriz Memić smatra da je upravo Mutap umiješana u ubistvo. Na iskazima, svjedočenjima, je tvrdila da se ne sjeća šta se dešavalo u noći kada je Dženan stradao. Kako je Memić rekao za Klix.ba, nikada mu neće biti jasno zašto Mutap nije željela reći šta se desilo.

Nakon 1.955 dana lija je dolijala. Alisa Mutap je očevidac, saučesnik, tu noć je bila rame uz rame sa Dženanom. Ovolika mržnja, da tako kažem, da ne progovori pet godina i četiri mjeseca je neshvatljiva. Umrijet ću, a to neću nikada shvatiti“, poručio je.

Zahvalio se glavnoj državnoj tužiteljici Gordani Tadić, kao i postupajućem tužitelju Ćazimu Hasanspahiću na dosada učinjenom za rješavanje ovog slučaja.

Napomenuo je da je riječ o velikom predmetu koji iziskuje veliku istragu. Memić očekuje da će biti još, kako je kazao, privođenja i hapšenja.

Sada tek predstoji borba na sudu. Sve će se to morati dokazati na sudu“, dodaje.

Ponovio je da je zadovoljan onim što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine do sada uradilo. Smatra da je bivša glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić odgovorna za to što slučaj još nije rasvijetljen. U međuvremenu, 2019. postala je sutkinja Suda Bosne i Hercegovine. Ocijenio je da je hapšenje Mutap potvrda da je govorio istinu.

Mislim da je sada konačno cjelokupnoj javnosti u Bosni i Hercegovini jasno da sam od početka govorio istinu. I državno tužilaštvo je potvrdilo da sam bio u pravu. Što se mene tiče, neću stati dok ne bude uhapšena Dalida Burzić, a onda neka dođu na red ubice“, zaključio je Muriz Memić u izjavi za Klix.ba.

Uhapšena Alisa Mutap, “senilna” bivša djevojka Dženana Memića