Novak Đoković nakon preokreta osvojio Roland Garros

Novak Đoković  je danas u finalu Ronald Garrosa pobijedio Stefanosa Tsitsipasa nakon velikog preokreta rezultatom 3:2 (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4), te je tako došao do svoje 19. grand slam titule.

Oba tenisera su jako dobro otvorila meč i tek u finišu su obojca izgubila po jedan servis i otišlo se u tie-break. Grk je poveo sa 4:0 u tie-breaku, Đoković se uspio vratiti, ali ipak Grk rješava prvi servis u svoju korist.

Tsitsipas je odigrao jako dobar drugi set i odmah na startu oduzeo je servis srbijanskom teniseru. Grk je držao svoj servis do kraja meča, a uspio ga je oduzeti protivniku i u sedmom gemu, tako da je osvojio drugi set rezultatom 6:2.

Sve je izgledalo da Đoković više nema snage ali popularni “Nole” se uspio vratiti u trećem setu. U četvrtom gemu iskoristio je petu break loptu i oduzeo servis protivniku, a svoj je čuvao do kraja i dobio set sa 6:3. Nakon toga, Tsitsipas je uzeo medicinsku pauzu.

Očajno je Tsitsipas otvorio četvrti set i sa dva izgubljena servisa znao je da je izgubio set. Đoković je bez problema dovršio svog protivnika, bilo je 6:2 u gemovima i otišlo se u peti završni set.

Novak je nastavio furiozno, te na kraju sasvim zasluženo slavio u ovom susretu.

Ovim je Nole došao do svoje 19. grand slam titule, čime se približio Rafaelu Nadalu i Rogeru Federeru, koji imaju jednu više. Đokoviću je ovo bila druga titula na Roland Garrosu nakon što je prvi put osvojio ovaj turnir 2016. godine.