Održana 7. sjednica Općinskog vijeća Centar

Općinsko vijeće Centar Sarajevo, u četvrtak 24. juna 2021. godine, održalo je 7. redovnu sjednicu koju je vodila dopredsjedavajuća Ira Adilagić.

Vijećnici su usvojili Prijedlog odluke o nastavku privremenog korištenja stana u ulici Pruščakova broj 4 u Sarajevu, te prijedloge odluka o dodjeli u zakup poslovnih prostorija Općine Centar Sarajevo nakon provedene procedure javnog oglašavanja, u ulicama Magribija 11, Marcela Šnajdera 9a, Mis Irbina 24 i Valtera Perića 4.

Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o poticaju zapošljavanja mladih iz sredstava Budžeta Općine Centar Sarajevo je dobio podršku, dok je Prijedlog odluke o realizaciji programa poticaja za samozapošljavanje i unapređenje poduzetništva iz sredstava budžeta Općine Centar Sarajevo povučen sa dnevnog na dodatno usaglašavanje po ovom pitanju.

Općinsko vijeće nije usvojilo Prijedlog odluke o prodaji neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta neposrednom pogodbom označenog kao k.č. 500/4 iz zk. ul. 9873 k.o. Sarajevo VII i k.č. 500/5 iz zk.ul. 9793 k.o. Sarajevo VII radi oblikovanja građevinske parcele.

Općinsko vijeće je primilo k znanju Informaciju o ostvarivanju prava boraca, ratnih vojnih invalida, porodica šehida i poginulih boraca u 2020. godini i aktivnosti Općine Centar na poboljšanju njihovog položaja u 2021. godini, Informaciju o reklamnim panoima sa aspekta inspekcijskog nadzora, te Informaciju o epidemiološkoj situaciji na području Općine Centar Sarajevo.