Općina Centar: Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari izdvojeno 10.000 maraka

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je sa predsjedavajućim upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine Šefketom Hafizovićem ugovor o realizaciji finansijskih sredstava u iznosu od 10.000 maraka.

Kako je naglašeno prilikom potpisivanja ugovora pomenuta sredstva će biti iskorištena za rekonstrukciju i sanaciju objekta u kompleksu Memorijalnog centra.

Podsjećamo, početkom prošle godine Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine zajedno da Službom memorijalnog centra Srebrenica inicirali su potpisivanje Memoranduma o razumijevanju sa krajnjim ciljem da pomenuti dokument bude temelj šire društvene akcije, obaveze i brige za osiguravanje održivosti, razvoja i kontinuiteta Memorijalnog centra.

U konačnici to je rezultiralo potpisivanjem pojedinačnih memoranduma sa predstavnicima općinskih, gradskih i kantonalnih vlasti, među kojima je i Općina Centar.

Načelnik Mandić je istakao opredjeljenje Općine Centar da u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržava rad Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, saopćeno je iz Općine Centar.