Pet jela koja možete pripremiti koristeći limun kao ključni sastojak

Limuni su “živahna” svestrana hrana koja se može koristiti za pripremu raznih domaćih jela, slatkih ili slanih.

Donosimo vam pet najboljih jela koja možete pripremiti koristeći limun kao ključni sastojak.

Tjestenina sa limunom

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Možete odabrati jelo od tjestenine, špagete ili penne i napraviti ukusni umak od tjestenine koristeći limunov sok. Klasično jelo od tjestenine s koricom limunovog soka uvijek je sigurna opcija za ukusno glavno jelo.

Piletina sa limunom na žaru

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Još jedno glavno jelo koje se može napraviti uz upotrebu limuna je piletina sa žara sa limunom. Pustite marinadu od piletine u limunu, popecite je na žaru i ponovo koristite limun kao preljev za piletinu.

Torta sa limunom

Foto: Pinkvilla
Foto: Pinkvilla

Ukusni limunski spužvasti kolač koji je ispunjen citrusnim okusima izvrsna je opcija za desert. Ovu voćnu tortu možete poslužiti sa sladoledom, a ona čini ukusan desert u vrućem ljetnom danu!

Kolač sa limunom

Klasični tart od limuna ide daleko. Bogata kora prelivena limunovim zingom, ova glatka i svilenkasta tekstura tart-a klasični je desert u pokretu.

Riža sa limunom

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Limunska riža glavna je južnoindijska kuhinja. Možete napraviti ovaj super brzi i lagani recept za pirinač s koricom limuna, korijanderom i kikirikijem za hrskavi mrvicu. Poslužite ga s curryem i možete ga koristiti za glavno jelo, piše Pinkvilla.