Petev uoči okršaja s komšijama: Crna Gora je simpatična ekipa, rezultat je uvijek bitan

Na stadionu Grbavica u Sarajevu održana je zvanična konferencija za novinare reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnje prijateljske utakmice protiv Crne Gore.

Selektor Ivaylo Petev istakao je još jednom da se nada da ćemo odigrati dobru utakmicu i pobijediti.

Na koji način ćemo igrati vidjet ćete. Nadam se i želim da odigramo dobru utakmicu. Da budemo odgovorni i dajemo sve od sebe, da odigramo dobru utakmicu i pobijedimo”, rekao je Petev, dodavši:

S obzirom da na spisku imamo novih igrača, naravno da ćemo i mi isprobati. Trebamo držati neki sistem igre i da to bude bolje nego prije”.

Bugarski stručnjak smatra da dobar rezultat neće doći u pitanje ako igrači budu motivisani i daju sve od sebe.

Jako je bitno da nađemo prvo igračima motivaciju, druga stvar je da damo sve od sebe i pokušamo odigrati dobro, odgovorno. Ako to uspijemo mi ćemo doći do uspjeha”, rekao je Petev i prokomentarisao Crnu Goru:

Simpatična ekipa. Sve zavisi o nama. Bitno je da imamo dobar pristup”.

Petev i dalje prati nove igrače.

Uvijek puno igrača gledam. Sve zavisi o njima. Ako bude dobar za reprezentaciju naravno da će biti pozvan”, rekao je selektor Zmajeva, te dodao za kraj:

Rezultat je uvijek bitan. Niko nas neće pitati jesmo li trenirali ili ne. Ja sam taj koji je odgovoran za rezulat. Igrači su tu da ispoštuju što se dogovorimo. Želim da sutra bude na utakmici ono što je bilo na treninzima”.