Počelo ročište o pritvoru za Alisu Mutap Ramić, policajce DKPT-a i Ožegovića

Na Sudu BiH počelo je ročište o prijedlogu Tužilaštva BiH za određivanje jednomjesečnog pritvora za četvoro uhapšenih u okviru istrage za organizirani kriminal u slučaju “Dženan Memić”.

Tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor za Alisu Ramić (Mutap), bivšu djevojku ubijenog Dženana Memića, dva policajca DKPT-a koja su tada prvi naišli u Velikoj aleji na Mutap Nebojšu Veljovića i Nedžada Hrvata, te Muamera Ožegovića koji se dovodi u vezu sa brisanjem snimaka sa videonadzora hotela Crystal za dane 8., 9. i 10. februar 2016. godine.

U pritvoru su već bili Hasan Dupovac, Zijad Mutap i Josip Barić.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi, osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Postupajući tužitelji i tim Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koji postupaju u ovom predmetu, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavljaju intenzivne istražne aktivnosti u ovom predmetu“, navode iz Tužilaštva BiH.