Remi Hrvatske i Češke, putnici za osminu finala će se znati tek nakon posljednjeg kola

Nogometaši Hrvatske i Češke podijelili su bodove u drugom kolu Eura, a rezultat je glasio 1:1.

Česi su bolje otvorili susret, i već u četvrtoj minuti Tomaš Souček je šutirao malo preko gola. Veliku šansu imao je i Jakub Jankto u 13. minuti. Blizu pogotka bio je i Patrick Schick u 18. minuti kada mu je odbranio Dominik Livaković.

Prvu veću šansu za Vatrene imao je Ivan Perišić u 23. minuti kada je šutirao po sredini gola. Ipak Česi su nastavili da pritiskaju Hrvate i to im se isplatilo u 34. minitui.

Poslije intervencije VAR-a dosuđen je penal za Češku i žuti karton za Dejana Lovrena.

Lovren je u jednom vazdušnom duelu laktom udario Schicka i raskrvario mu nos. Siguran sa bijele tačke u 37. minuti bio je Schick i doveo je Čehe u prednost od 1:0. To je bio i rezultat drugog poluvremena.

Ipak u drugom poluvremenu Hrvatima su trebale samo dvije minute da se vrate u utakmicu. Perišić je u 47. minuti postigao jako lijep pogodak za 1:1. Vatreni su pokušali doći do potpunog preokreta, a u 73. minuti Nikola Vlašić je propustio veliku šansu.

Hrvatska je još jednu pravu priliku imala u 89. minuti, kada se pred golom našao Bruno Petković, no na kraju je samo izborio korner.

Češka sada ima četiri boda i nalazi se na prvom mjestu grupe D, Englezi su drugi s tri, Hrvati s bodom su na trećoj poziciji, dok su Škoti na dnu bez bodova.

Engleska i Škotska svoj meč drugog kola igraju tek večeras u 21 sat. Posljednje treće kolo grupe D igra se u utorak, a u isto vrijeme igrat će Hrvatska i Škotska te Engleska i Češka.