Ryan Reynoldsa su inspirisale njegove kćerke da progovori o svom mentalnom zdravlju

Ryan Reynolds je ponosni otac tri kćeri kojima se zahvaljuje što su mu pomogle da progovori o vlastitim borbama s mentalnim zdravljem.

Krajem prošlog mjeseca, 44-godišnji glumac otkrio je svoje “doživotne” borbe s anksioznošću u objavi na Instagramu u čast Mjeseca svijesti o mentalnom zdravlju, koji je obično određen za mjesec maj.

U razgovoru za Entertainment Tonight nedavno, Reynolds je podijelio da su ga njegove tri kćeri – James (6), Inez (4) i Betty (1), koje dijeli sa suprugom Blake Lively nadahnule da iskoristi svoju ulogu javne ličnosti da progovori.

Foto: Instagram/ @vancityreynolds
Foto: Instagram/ @vancityreynolds

Dio je toga što kod kuće imam tri kćeri, a dio mog posla roditelja je modeliranje ponašanja i modeliranje toga kako je biti tužan i model kako je biti tjeskoban ili ljut. Da za sve ove ima prostora stvari “, rekao je Reynolds.

U svom prethodnom postu za Mjesec svijesti o mentalnom zdravlju, Reynolds je priznao da je mjesec bio “skoro gotov”, dok je objašnjavao zašto je toliko kasnio da pokrene svoje vlastito zagovaranje.

Jedan od razloga što ovoliko kasno objavljujem je prekomjerno planiranje i važne stvari klize“, priznao je tada.

Te je dodao da je “jedan od razloga zbog kojih se prekomjerno zakažem je moj cjeloživotni prijatelj, anksioznost.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ryan Reynolds (@vancityreynolds)

‘Znam da nisam sam’

Znam da nisam sam i što je još važnije, svima onima poput mene koji prekomjerno zakažu, prekomjerno razmišljaju, prekomjerno se brinu i prekomjerno sve, molim vas, znajte da niste sami“, kazao je glumac.

Kazao je da ne razgovaramo dovoljno o mentalnom zdravlju i ne činimo dovoljno da destigmatiziramo razgovor o njemu.

Dok je razgovarao s ET-om, Reynolds je također rekao da se nada da će njegovo govorenje o vlastitim izazovima potencijalno pomoći drugima koji se možda bore sa svojim mentalnim zdravljem.

Drugi ljudi osjećaju kao:” Oh, on to osjeća, a i ja osjećam. ” Iako smo možda u dva potpuno različita polja ili možemo imati dva potpuno različita života, to nas na neki način povezuje “, rekla je zvijezda Deadpoola.

Dodaje da je mnogo toga samo želja za modeliranjem određene stvari za vlastitu djecu i modeliranjem stvari za sve one koji bi to možda trebali čuti.

Teško je ponekad isključiti mozak i to je izazov za neke ljude“, kazao je Reynolds.