U parku Betanija Jezero velika akcija uređenja: Sve ekipe Parka na terenu iako im je šesta radna subota

U sarajevskom parku Betanija Jezero danas traje velika akcija preduzeća Park na uređenju, košnji trave i čišćenju travnjaka.

Sve ekipe Parka su tu iako im je ovo šesta radna subota, te bez ikakvih problema vrijedno i užurbano rade da od trave očiste ukupno 60.000 kvadratnih metara travnatih površina ovog parka.

Inače ovaj park koji je još uvijek u izgradnji i obogaćivanju sadržaja u nadležnosti je Općine Centar, a koja je sporazumom o saradnji angažirala preduzeće Park kako bi uredilo i očistilo površine od trave. Park Betanija Jezero najveća je parkovska površina u Centru i omiljena je destinacija stanovnika ove općine koji dolaze tu da šetaju, odmore, rekreiraju se, a omiljeni je prostor i vlasnika pasa koji su česti posjetioci sa svojim kućnim ljubimcima“, saopćeno je.

Foto: KJKP Park
Foto: KJKP Park

Danas, od jutarnjih sati u parku Betanija Jezero su radnici Parka s alatom, mašinskim kosilicama, mehanizacijom za košnju trave i radi se na uređenju kompletnog prostora parka.

Pomoću mehanizacije vrši se i košnja trave u pojasu uz saobraćajnicu prema naselju Kromolj i porodilištu “Zehra Muidović”.

“Prethodnih dana izvršeno je orezivanje žive ograde uz trotoar pored saobraćajnice, prikupljanje otpada ostavljenog uz trim i parkovske staze za šetnju, na dječjim igralištima, čišćenje otpada iz parkovskih korpi, te započeta košnja“, kaže se u saopćenju.

Foto: KJKP Park
Foto: KJKP Park

Danas udruženim snagama i velikom akcijom svih ekipa Parka koje inače održavaju zelenilo u KS trava i rastinje na cjelokupnom prostoru bi trebali biti uklonjeni, a površine očišćenje i bezbijedne za posjetioce parka.

Nakon toga tokom ljetnih mjeseci bit će izvršeni radovi i na popravci parkovskog mobilijara, čišćenju korova uz trim stazu, kao i popravka oštećenih dijelova staza. Radove na uređenju i čišćenju parka Betanija Jezero finansira Općina Centar“, zaključuju iz Parka.