U ponedjeljak navečer počinje veliki projekat rekonstrukcije ulice Hamdije Kreševljakovića

U ponedjeljak, u 23.00 sata počet će radovi na rekonstrukciji ulice Hamdije Kreševljakovića, i to na dijelu od Drvenije do Austrijskog trga.

Prva faza projekta uključivat će dionicu od Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti do raskrsnice kod Bakr-babine džamije. Tokom izvođenja radova saobraćaj će u noćnim satima biti potpuno obustavljen od 23,00 do 05,00 sati ujutro, dok će se u toku dana odvijati jednom saobraćajnom trakom. Radovi će se intenzivnije izvoditi noću, kako bi se izbjegle saobraćajne gužve, dok će se u toku dana raditi smanjenim intenzitetom.

Projekat vrijedan 600.000KM

Inače, cijeli projekat obuhvatit će dionicu od Drvenije do Austrijskog trga, ukupne dužine cca 450 metara, kao i trolejbusku okretnicu dužine cca 200 metara. Projekt je vrijedan cca 600.000 KM.

Projekat rekonstrukcije ulice Hamdije Kreševljakovića dogovoren je prošlog mjeseca na sastanku općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića sa ministrom saobraćaja u Kantonu Sarajevo Adnanom Štetom i direktorom Direkcije za ceste KS Selmirom Kovačem.

Općina Stari Grad će u ovom projektu finansirati ugradnju nove oborinske kanalizacione mreže, vrijednu cca 100.000 KM, dok će ostale radove finansirati Ministarstvo saobraćaja KS, putem Direkcije za puteve KS.

Ulica Hamdije Kreševljakovića nalazi se u užoj gradskoj jezgri i ima ogroman značaj za cijeli grad jer se koristi, kako za putnički, tako i javni gradski (trolejbuski) saobraćaj, saopćeno je iz Općine Stari Grad.