Usluga pretplate na Twitter Blue pokrenuta je u Australiji i Kanadi

Twitter u četvrtak u Australiji i Kanadi lansira svoju novu pretplatničku uslugu Twitter Blue.

Dodatna usluga koja se plaća dodati će funkcije kao što su dugme “poništi tweet“, oznake i način čitača, naveli su iz Twittera.

Ograničeno predstavljanje dizajnirano je da “stekne dublje razumijevanje” onoga što kupci traže.

Ali kompanija je takođe rekla da će ostati besplatna verzija platforme.

Čuli smo od ljudi koji mnogo koriste Twitter, a puno mislimo, da ne gradimo uvijek karakteristike napajanja koje udovoljavaju njihovim potrebama“, navodi se u izjavi kompanije.

Ovu povratnu informaciju uzeli smo k srcu i razvijamo i ponavljamo rješenje koje će ljudima koji koriste Twitter pružiti najviše ono što traže: pristup ekskluzivnim značajkama i pogodnostima koji će njihovo iskustvo na Twitteru podići na sljedeći nivo“.

Iz Twittera su kazali da nova pretplata nije dizajnirana da potkopava besplatno iskustvo, već da nudi “poboljšane i komplementarne” funkcije “za one koji to žele”.

Nije objavljen datum za druge zemlje, ali prethodni oglasi u trgovinama mobilnih aplikacija sugeriraju da će na kraju koštati 2,99 američkih dolara i 2,49 funti u Velikoj Britaniji.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Plave pogodnosti

Twitter je rekao da će pretplatnici dobiti “pogodnosti”, dajući primjere kao što su prilagodljive ikone aplikacija za početne ekrane telefona i ono što naziva “zabavnim temama u boji” za aplikaciju.

Ali, imat će pristup i “posvećenoj” korisničkoj podršci, kaže kompanija.

Dodatne funkcije za koje Twitter kaže da su inspirisane korisničkim zahtjevima uključuju:

  • Označi mape, dizajnirane da pomažu korisnicima da lakše organiziraju spremljene tweetove
  • Poništi tweet, koji će omogućiti korisnicima da postave tajmer do 30 sekundi nakon objavljivanja prije nego što se pojavi javno – kako bi se omogućilo brzo ispravljanje očiglednih grešaka
  • Čitač, koji pretvara duge niti tweetova u tekst koji se lakše čita
  • Twitter maketa koja prikazuje kako će izgledati dugme za poništavanje

Slušat ćemo povratne informacije i vremenom ćemo izgraditi još više mogućnosti i pogodnosti za naše pretplatnike,” naveli su.

Međutim, ne uključuje verifikaciju u obliku “plave oznake” na korisničkom profilu, koju nije moguće kupiti.

Twitter je nedavno prvi put otvorio svoje programe za verifikaciju već nekoliko godina, ali je bio prisiljen zatvoriti program na nekoliko dana nakon samo sedam dana od njihovog prihvatanja, jer je bio preplavljen zahtjevima, piše BBC.