Video/ Češka slavila u sjajnom meču protiv Škotske: Susret obilježio Patrick Schick sjajnim golom

U Glazgovu je danas odigran sjajan meč 1. kola grupne faze Evropskog prvenstva, a duel iz grupe D između Škotske i Češke pripao je gostima koji su slavili sa 0:2.

Nije Češka došla tako lako do ove pobjede kako možda govori rezultat, a čak je više dobrih prilika i situacija pred golom protivnika imala Škotska.

Ipak, izostala je završnica kod domaćina, a izvrstan dan imao je i golman Češke Vaclik, prenosi Sport Centar.

Na drugoj strani je neumoljiv bio sjajni napadač Patrick Schick, koji je s dva gola i odlučio ovaj meč. Posebno je impresivan bio njegov drugi pogodak, koji je došao nakon što je lobovao Davida Marshalla sa centra igrališta…


Od početka smo gledali jako dobar fudbal i uzbudljivu utakmicu, a naboj na Hampden Parku bio je na visokom nivou i činio sve mnogo uzbudljivijim.

Škotska je nešto bolje otvorila meč i prijetila nakon paničnih reakcije češke odbrane, ali Vaclik je uspio sačuvati svoju mrežu.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Potom se bude Česi i prijete preko Jankta i Schicka i najavljuju da će biti veoma opasni u ovom dvoboju.

Tri minute prije odlaska na odmor Češka stiže i do vodstva, a tada je nakon lijepe akcije po desnoj strani icentaršuta Coufala, preciznim udarcem glavom mrežu Škotske zatresao Schick i ohradovao gostujuće navijače u Glazgovu. Na odmor se otišlo s rezultatom 0:1.

Škotska bolje otvara i drugo poluvrijeme i prijeti u nekoliko navrata, ali istakao se opet golman gostiju Vaclik.

U 52. minuti Schick postiže novi gol i to na nestvaran način. Iskoristio je to što je golman Škota Marshall istrčao sa svog gola, uputio udarac gotovo sa centra igrališta i lobovao ga za 0:2.

Imala je Škotska i nakon toga dosta dobrih akcija i prilika, ali izostala je realizacija, a mora se reći i da je danas fantastično branio Vaclik na golu Čeha. Schick je mogao do hat-tricka u 81. minuti kada je neometan šutirao sa 12 metara, ali lopta je otišla pravo u Marshalla.

Do kraja je ostalo 0:2, pa je Češka upisala važna tri boda pred nastavak takmičenja u grupi D, u kojoj su još i Engleska i Hrvatska.