Započeli radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Tepebašinoj ulici

Tokom sanacije saobraćajnice i trotoara u Tepebašinoj ulici utvrđeno je da je vodovodna mreža u jako lošem stanju.

Stoga je nadležna općinska Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje okončala proceduru potrebnu za rekonstrukciju vodovodne mreže u ovoj ulici.

Na osnovu navedenog, danas su radnici Kantonalnog javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija započeli sa pripremnim radovima za realizaciju ovog projekta kojeg finansira Općina Centar u iznosu od gotovo 111.900 KM.

Prema predmjeru i predračunu radova, koje je dostavio KJKP „Vodovod i kanalizacija“, u okviru pripremnih radova planirano je iskolčenje trase cjevovoda, nakon čega slijede zemljani radovi, te polaganje vodovodnih cijevi ukupne dužine 333 metara.

Tokom izvođenja radova predviđeno je da se izrade privremeni priključci kako bi okolna domaćinstva imala redovno snabdijevanje vodom. Pomenutim predmjerom radova je takođe predviđeno da se uradi 39 priključaka na novi cjevovod, te će također biti ugrađena i četiri nova hidranta za vodu.

Kako nalažu građevinske norme na kraju radova je planirano ispiranje i dezinfekcija cjevovoda sa ispitivanjem i testiranjem novopoloženog vodovodnog cjevovoda.

Sa okončanjem pomenutih radova nastaviće se realizacija projekta sanacije saobraćajnice duž Tepebašine ulice. Ovaj projekat također finansira Općina Centar u iznosu od 158.550 KM, saopćeno je iz Općine Centar.