Zbližavanje dva grada: Banja Luka Sarajevu poklonila česmu, Sarajevo Banjoj Luci dječiji park

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić susreli su se danas u Banjoj Luci, te poručili da je ovo historijski sastanak, ali i sastanak budućnosti.

Delegacija Banje Luke je poručila da gradu Sarajevo poklanja česmu, a iz Sarajeva će Banjoj Luci pokloniti dječije igralište. Stanivuković je rekao da je u pitanju “humana česma” iz koje mogu da piju svi, jedna prilagođena odraslima, jedna djeci, jedna osobama sa invaliditetom.

Istakao je da će poput one u Banjoj Luci ista biti izgrađena u Sarajevu, a kada radovi budu okončani, on će doći u zvaničnu posjetu.

Dvadeset sedam godina je predug period bez zvaničnog susreta dva predivna bh. grada. Mi danas ispisujemo stranice historije, ali prije svega budućnosti,“rekla je Karić.

Sarajevo je grad sporta, kulture, umjetnosti, prekrasnih prirodnih bogatstava, a Karić je kazala da isto to može reći za Banju Luku, te će Sarajevo Banja Luci pokloniti dječiji park sa opremljenim igralištem.

Mi smo predstavnici mlade generacije političara. Želimo ići naprijed. Naša poruka je univerzalna,” poručili su sagovornici.

Gradonačelnica Sarajeva je rekla da očekuje brzu uzvratnu posjetu delegacije Banje Luke, te pozvala sve Banjalučane da posjete Sarajevo.

Naše građanke i građani zaslužuju nadu, pametne i progresivne projekte. Želimo pokazati da možemo drugačije od politika prethodnih 30 godina. Gradonačelnik Stanivuković i ja u tome nismo učestvovali,” istakla je Benjamina Karić.