Društvene mreže ne praštaju: Ambasadorica Srbije meta ismijavanja jer je Novak Đoković “oduvao”

Po osvajanju Wibledona Novak Đoković se uputio ka prostorijama turnira gdje je, tokom protokolarnih razgovora sa predstavnicima kraljevske porodice, teniseru pokušala da čestita i ambasadorica Srbije.

U tradicionalnoj šetnji šampiona Wibledona kroz prostorije “All England Club“-a Đoković je obavljao protokolarne razgovore sa kraljevskom porodicom.

Tokom trajanja istih između vojvode od Kenta princa Edwarda, vojvotkinje od Kembridža Kate Middleton i šampiona Novaka Đokovića, pokušala je da čestita i ambasadorica Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović.

U trenucima kada je Đoković već razgovarao sa jednim od predstavnika kraljevske porodice, a dok su istovremeno na razgovor sa njim čekali princ Edward i Kate, ambasadorica je pomalo napadno pokušala da prekine razgovor sa rečenicom: “Mogu li ja da čestitam, ja sam ambasadorka Srbije.”

Nekoliko sekundi Joksimović je držala ruku čekajući na Novaka da primi njenu čestitku, ali je Đoković nastavio da razgovara sa članovima kraljevske porodice.

Ipak, Đoković je na kraju pružio ruku ambasadorki, a snimak ovog događaja postao je viralan na društvenim mrežama.

Također, brojni mimovi i komentari motivisani Novakovim “ignorisanjem” ambasadorke postali su sveprisutni na internetu.