Dudić: Znamo šta je bilo u Sarajevu, ovo je i moj grad, pokušali smo se odužiti

Feđa Dudić emotivno je reagovao nakon pobjede Veleža nad AEK-om u okviru UEFA-ine Konferencijske lige. Dudić se zahvalio gradu Sarajevu, Sarajlijama i svima onima koji su podržavali Velež u velikom evropskom uspjehu.

“Gradu Sarajevu bih se zahvalio na gostoprimstvu. Ovo je i moj grad. Kada smo saznali da ćemo igrati u Sarajevu, jer nismo mogli u Mostaru, bilo mi je drago što će to biti Sarajevo. Hvala FK Željezničar na gostoprimstvu, pogotovo Dini, koji nam je bio na usluzu 24 sata. Svima ostalima. Takva srdačnost s njihove strane”, rekao je Dudić.

Kazao je da su se neki možda prepoznali “u ovoj našoj borbi za istinu i poštenje.”

Kada krenemo iz hotela, svi nas pozdravljaju, svi trube. Svi žele da daju svoj doprinos neki. Zahvljujem se mom gradu, zahvaljujem se navijačima koji su došli”, kazao je Dudić i zaključio:

“Pjesma koja je bila, znamo šta se desilo na današnji dan, bilo je najviše granatiranja, posvetili su jednu pjesmu i pokušali se odužiti za sve što se desilo”, prenosi N1.

Na datum 22. juli, prije 28. godina na Sarajevo je tokom opsade palo 3.777 granata. To je rekordan broj granata koje su pale na Sarajevo u jednom danu tokom opsade koja je trajala od 5. aprila 1992. do 29. februara 1996. godine.

Granate su napravile ogromnu štetu. Ubijani su ljudi, rušeni civilni, kulturni, vjerski objekti, pa čak i bolnice.

Podsjećanja radi, fudbaleri mostarskog Veleža slavili su veliku pobjedu protiv grčkog AEK-a u okviru drugog kola kvalifikacija za UEFA-inu Konferencijsku ligu rezultatom 2-1.

Ukoliko bi prošli AEK, “Rođeni” bi u trećem pretkolu igrali protiv boljeg iz duela Elfsborg (Švedska) – Milsami (Moldavija).