Foto: Press služba Vlada KS

Foto/ Tužno sjećanje na ubijene građane Sarajeva dok su čekali u redu za vodu

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na mjestu stradanja, danas je obilježena 28. godišnjica od kada je agresorska granata u redu za vodu u ulici Hakije Turajlića na Dobrinji usmrtila 14 naših sugrađana.

Toga dana ubijeni su: Ilham Jelovac, Ajdin Kirlić, Vinka Knehtl, Ljiljana Matić, Nedžiba Mehonić, Rahima Mehonić, Sedajeta Mehonić, Dragica Mićanović, Sulejman Selimović, Zoran Simić, Enisa Talić, Ibro Talić, Jasna Tvrtković i Stela Tvrtković.

Foto: Press služba Vlada KS
Foto: Press služba Vlada KS

Prisutnima se, u ime Kantona Sarajevo obratio Vibor Handžić, dopredsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo:

Na ovom mjestu su prije 28 godina oko 60 naših sugrađana sa kanisterima i kantama u rukama čekali u redu kako bi došli do vode iz obližnjeg bunara. Tada je sa položaja vojske Republike Srpske u Nedžarićima ispaljena granata koja je ubila 14, a ranila 16 naših sugrađana kojih se sa tugom prisjećamo i ove godine”, istakao je Handžić.

Foto: Press služba Vlada KS
Foto: Press služba Vlada KS

Na mjestu stradanja okupile su se danas porodice, prijatelji i komšije ubijenih, delegacije Kantona i Grada Sarajeva, Općine Novi Grad, Mjesne zajednice Dobrinja II, Unije civilnih žrtava rata, Udruženja civilnih žrtava rata “Svjetlost” te delegacija stranke “Narod i pravda”.