Foto/ U Gradačačkoj ulici osvanula upozorenja građanima da se čuvaju osobe koja “proviruje” kroz prozore

Ulica Gradačačka koja pripada općini Novi Grad Sarajevo opšte je poznata kao “problematična ulica”.

Mnogobrojni su problemi, od neodvoženja smeća, nepokošene trave, problema s psima lutalicama koji godinama traju, a po kriminalu je uvijek u vrhu među ulicama u kojima se najviše kriminalnih radnji odvija.

Svakodnevne su prijave građana na našu redakcijsku adresu koje se tiču svih ovih problema, ali posljednja prijava sama po sebi plijenila nam je pažnju.

Naime na haustorskim vratima u ovoj ulici zalijepljena su upozorenja građanima da se čuvaju osobe koja gleda kroz prozore stanarima. Fotografija je napravljena sa suprotne zgrade, a jasno se vidi da osoba upravo to radi.

Pošto je fotografija isprintana u crno-bijeloj boji nije moguće tačno vidjeti sve detalje, ali na upozorenju je navedeno da se odvijalo noću. Također, na fotografiji se vidi i da se radi o muškarcu mlađe životne dobi.

Na upozorenju piše i da je policija obaviještena, te smo kontaktirali Operativni centar MUP-a Kanton Sarajevo, ali više informacija nisu mogli dati.

U ovom trenutku ne znamo o čemu se radi, možemo samo reći da nismo zaprimili danas nikakav poziv koji upozorava na to“, kazali su za Sarajevsku seharu.

Slučaj za sada ostaje misterija, ali kako saznajemo nisu se u posljednje vrijeme dešavala obijanja stanova, te apelujemo na građane ukoliko primijete neke sumnjive radnje koje podsjećaju na ovaj slučaj da prijave policiji.

Foto: Čitalac
Foto: Čitalac