Jučer revakcinisano 1.530 osoba, još nema informacija o nastavku provođenja vakcinacije

U toku proteklog dana 1.530 osoba je na Zetri revakcinisano AstraZeneca vakcinom.

Danas je planiran nastavak revakcinacije građana ovom vakcinom, kao i revakcinacija vakcinom Sinovac uposlenika Ministarstva sigurnosti BiH.

Bit će revakcinisani građani koji su prvu dozu vakcine AstraZeneca primili 26.04.2021.godine. Narednih dana revakcinacija će se odvijati prema planu ZZO KS, i to:

  • u utorak,13.07.2021. – revakcinacija građana koji su prvu dozu vakcine primili 27.04.2021.

Podsjećamo građane, u slučaju da ne dobiju termin za revakcinaciju AstraZenecom putem Informacionog sistema ZZO-a, da svi oni trebaju da dođu u Zetru na dan koji je, prema navedenom planu, određen za njihovu revakcinaciju“, kaže se u saopćenju Press službe Vlade KS.

Dodaju da “zbog sprečavanja stvaranja gužvi ispred Zetre i visokih temperatura zraka, molimo građane da striktno poštuju termine koji su im naznačeni u pozivu Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. U protivnom će biti vraćeni, kako bi štitili zdravlje svih, a pogotovo onih građana koji dođu u propisanom terminu i budu prinuđeni da čekaju zbog onih koji su došli bez poziva“.

Ministarstvo zdravstva KS i zdravstvene ustanove zahvaljuju građanima na saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera.