Kurti dolazi u Slavonski Brod, dočekat će ga Plenković

Albin Kurti, premijer Kosova hitno je otputovao u Slavonski Brod gdje bi trebao stići danas oko 18:00 sati zbog teške saobraćajne nesreće koja se dogodila.

Kurti će se sastati s Andrejem Plenkovićem, premijerom Hrvatske te će zajedno posjetiti i bolnicu u koju su smješteni povrijeđeni putnici.

Podsjetimo, policija je jutros oko 6:20 sati dobila dojavu da se na autoputu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnoj kolovoznoj traci dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je autobus sletio s kolovoza.

Šef Civilne zaštite u Hrvatskoj Damir Trut rekao je ranije da je u autobusu bili 67 putnika i dva vozača, da je poginulo devet putnika i jedan vozač, a 44 ljudi je povrijeđeno.

Trut je naveo da su putnici, povrijeđeni prilikom slijetanja autobusa, primljeni u Opštu bolnicu u Slavonskom Brodu gdje im je pružena zdravstvena medicinska skrb.

Preživjeli vozač autobusa je uhapšen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da nije koristio za kretanje prometnu traku već je došlo do slijetanja.

On je ranije rekao da je na trenutak zaspao, ali nadležni su poručili da će te tvrdnje naknadno utvrđivati.