Milanović: Hrvate u BiH kradu, to više nije džeparenje, sad se krade iz očiju

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović susrest će se danas s načelnikom općine Tomislavgrad i predsjednikom Vlade HB županije. U Livnu je dao izjavu za medije.

“Pravni okvir Daytonskog sporazuma sa svim aneksima i kartama u međunarodnom pravu je u rangu radiciranih ugovora. To su ugovori koji su radicirani, duboko su ukorijenjeni i ne mogu se tek tako mijenjati. Takvi ugovori se mijenjaju tek u velikim turbulencijama, da ne kažem rata”, rekao je Milanović, i dodao:

“Ne može ga se mijenjati na akademskoj razini ili sitnim potradanjem što se čini Hrvatima zadnjih godina u izboru Predsjedništva BiH i Doma naroda”.

Milanović je naveo i da se “Hrvate u BiH krade te da će tome doći kraj”.

“To više nije džeparenje, sad se krade iz očiju. Na mjesta zastupnika iz redova hrvatskog naroda u Domu naroda dolaze ljudi koji očito nisu Hrvati ili lažu da su Hrvati, a bira ih druga etnička skupina. E, tome će doći kraj”, poručio je predsjednik Hrvatske.

Komentirao je i status manjina u Hrvatskoj i susjednim državama.

“Profesori dobijaju plaću i govore gluposti. Neka kažu kako Hrvatima u BiH kažu da budu manjina, to im je kul, to im je sexy. Manjine u RH imaju prava o kojima manjine u susjednim državama mogu sanjati, osim u Sloveniji. Profesor odgovori, budite manjina, jedite sa zemlje. Naravno, u Hrvatskoj manjine ne jedu sa zemlje, jedu zajedno sa stola”, dodao je.

“Komšić se ugradio, njemu to paše”, rekao je Milanović, prenosi N1.