Foto: Arhiv

Muriz Memić: Grupa je napala Dženana, jedna je grupa uhvaćena ali i druge moraju odgovarati

Otac ubijenog mladića Dženana Memića Muriz Memić u prvoj reakciji nakon potvrđivanja optužnice u Sudu BiH za Patriju ističe da je očekivao da će ona biti potvrđena.

Optužnica je potvrđena samo dva dana prije pretres pred Apelacionim vijećem Vrhovnog suda FBiH gdje bi trebali biti ispitani vještaci medicinske struke Hamza Žujo i Željko Karan o načinu smrti Dženana Memića.

Ja mislim i da je Vrhovnom sudu i prije bilo jasno, ali ovo je sad došlo u pravo vrijeme ovo je potvrda da sam govorio istinu. Svi što su izjavljivali da Muriz Memić laže i njihovi advokati Sud BiH im je začepio usta potvrđivanjem optužnice“, kazao je Memić za NAP.

On je napomenuo da je 16 zaštićenih svjedoka i 166 materijalnih dokaza.

Istraga ide dalje sigurno, sada neka očekuju malo veće oficire iz MUP-a i tužioci, to im Muriz Memić obećava. Niko to više ne može zaustaviti“, kazao je Memić.

On je istakao kako ima i poruku za Hasana Dupovca, tadašnjeg šefa saobraćajnih istraga.

To što su pravili fešte kad je ukinut pritvor, i stavljali balone oko kuće bilo je slatko ali kratko. Dupovac jje pomagač ubica i on mora odgovarati za to. Dženana je napala grupa, napravljena je grupa za organizirani kriminal, a bit će ovdje još grupa koje moraju odgovarati“, kaže Memić.

Advokat Ifet Feraget kazao je za Patriju da je ovo prvi konkretan rezultat za šest godina.

Ne prejudiciram ničiju krivicu, sigurno će uslijediti prigovori o kojima će Sud BiH odlučiti. Ovo nije pritisak već vrisak za borbu i pravdu porodice Memić. Svako onaj i onih sedam ljudi koji su pokušali da me diskredituju u medijima obmanjuju javnost jer se ne služe dokazima. O tome je sve rekao Kantonalni sud sa dvije oslobađajuće presude, a reći će i Vrhovni sud. Ovdje nema nikakvih zlouptreba, svako onaj ko se služi obmanom ne bavi se pravdom“, kazao je Feraget.