Netflix snima seriju prema jednoj od najhvaljenijih RPG franšiza svih vremena

Netflix navodno aktivno radi na razvoju TV serije Dragon Age.

Prema izvještaju Giant Freakin Robota, prostrani epski fantastični svemir BioWareove franšize Dragon Age najnoviji je naslov koji je odabran za adaptaciju na Netflixu.

Ipak, vijest za sada treba uzeti s rezervom, s obzirom na to da je službeno nisu objavili još niti BioWare, niti Netflix.

Vijest o seriji navodno dolazi iz “pouzdanog i provjerenog” izvora, međutim u ovom se trenutku vrlo malo zna o adaptaciji, posebno u vezi s tim hoće li serija biti animirana, poput Castlevanije, ili igrana, poput The Witchera.

Popularni serijal akcijskih RPG-ova BioWarea odvija se na izmišljenom kontinentu Thedas i prati iskustva fantastične posade koja naseljava ogromni mistični svijet. Franšiza je, osim više nastavaka, iznjedrila i brojne spin-off igre, a u fazi izrade je trenutno i Dragon Age 4.

Adaptacije videoigara postale su iznimno popularne na Netflixu, jer je tržište igara doživjelo brzi rast, a interes za igrama još je više eksplodirao tijekom pandemije. Netflix želi biti usluga kojoj se igrači okreću kad se trebaju odmoriti od igara, pa se razvija i u tom smjeru.

Streaming gigant već iza sebe ima brojne adaptacije, a među najavljenim naslovima gejmere koji vole serije čekaju i animirana verzija Cyberpunka 2077 te igrana serija Assassin’s Creed, između ostalih.