Općina Ilidža: Ilidžanski prvačići dobit će besplatne knjige

Općina Ilidža donijela je odluku kojom će učenicima prvih razreda javnih osnovnih škola sa područja općine Ilidža obezbijediti besplatne knjige i radne sveske za prvi razred.

U Budžetu Općine ilidža za 2021.godinu obezbijeđena su dodatna sredstva te će ove godine umjesto ruksaka, prvačićima biti obezbijeđeni besplatni kompleti knjiga i radnih sveski.

Tim povodom, općinski načelnik Nermin Muzur i direktori osnovnih škola potpisali su ugovore za doznačavanje finansijskih sredstava školama za provođenje postupka nabavke knjiga i radnih sveski za prvačiće.

Ove godine smo odlučili da ćemo umjesto ruksaka, prvačićima obezbijediti knjige i radne sveske koje će im biti uručene prvog dana u novoj školskoj godini. Raduje me što smo uspjeli obezbijediti dodatna sredstva za ovu namjenu u odnosu na prethodne godine i na ovaj način želimo da poželimo sreću našim prvačićima, puno uspjeha u učenju i radu“, izjavio je načelnik Muzur.

Nakon prvog upisnog roka za predstojeću školsku 2021./2022. godinu, u prve razrede osnovnih škola na području općine Ilidža upisano je 563 đaka prvaka.