Pokrenuta online peticija studenata iz Sarajeva: Traže da u narednu godinu mogu prenijeti tri predmeta

Online peticije novi su način iskazivanja demokratske volje, a na jednoj od web stranica na kojoj je moguće pokrenuti online peticiju pojavila se i peticija koju su navodno postavili studenti UNSA.

  • Poštovani studenti, ovom prilikom želimo da pokrenemo peticiju da studenti u narednu godinu studija 2021/22 imaju pravo da prenesu 3 (tri) predmeta bez obzira na bodovanje, pod uslovom da nepoloženi predmet nije uslovni.

Nažalost svima nam je poznato da su studenti u vrijeme pandemije COVID-19 imali velike poteškoće u studiranju, naročito u periodu od februara do aprila. Posebno vam skrećemo pažnju da je taj period obuhvaćen parcijalnim ispitima i da nisu svi studenti bili psihički spremni za ispite zbog gubitka voljenih osoba.

Sa sigurnošću možemo da tvrdimo da studenti nisu osvojili dovoljan broj boodva iz parcijalnih ispita shodno znanju koje imaju, piše u opisu ove objave.

Peticiju su u roku od 24 sata potpisala 973 studenta, a još uvijek nije poznato i ko je zvanično zatražio ovaj zahtjev od studenata.