Poulsen tvrdi da Danci imaju šanse protiv favorizovanih Engleza: Ako su uvjereni u trijumf, onda su se precijenili

Ofanzivac Danske Yussuf Polusen smatra kako će njegov tim imati šanse protiv favorizovane Engleske u polufinalu Evropskog prvenstva.

Pulsena su mediji pitali da li smatra da će uloga Engleske kao velikog favorita možda pomoći Dancima da igraju lakše.

Ne znam, vidjet ćemo. Tako misle engleski navijači i mediji, ali nisam siguran da tako misle i engleski igrači. Dva puta smo igrali protiv njih u Ligi nacija i osvojili četiri boda. Ako su toliko ubijeđeni da će nas pobijediti, mislim da se malo precijenjuju. Međutim, vjerujem da će meč biti izjednačen i neizvjestan. Razumije se, Engleska je favorit, igrat će kod kuće, ali smo i mi pokazali da možemo da igramo na njihovom nivou”, rekao je Poulsen na konferenciji za novinare.

Medijima se obratio i stoper Yannick Vestergaard, koji već dugo igra u Engleskoj.

Engleska ima igrače sa nevjerovatnim talentom. Njihov najjači adut je sjajna organizacija u odbrani. Međutim, vjerujemo i mi u naše sposobnosti. Ne mislim da će engleski igrači imati neki pritisak zbog činjenice što su izgubili tri polufinala u posljednjih 30 godina. To neće imati nikakav utjecaj na ovaj meč. A hoće li Engleska imati koristi od hiljada navijača na Wembleyu? Vjerovatno hoće. Mi nismo donosili odluke o mjerama protiv COVID-19. Ne možete reći da li je nešto pošteno, ili nije. Igrati protiv Engleske u ovom susretu, u svakom slučaju, bit će jedno nevjerovatno iskustvo”, rekao je Vestergaard, piše Sport Centar.